Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Jordgubbsrulltårta

Jordgubbsrulltårta

 

Ungstemp: 250°C, Varmluft 200°C

Långpanna, 30 x 40 cm

 

RULLTÅRTA

 

3 st.  Ägg

2 dl  Socker

2 dl  Vetemjöl

½ dl  Grädde

 

FYLLNING

2 dl  Jordgubbssylt

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten.

Tillsätt vätska.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

 

Själp upp kakan på sockrat papper.

Dra bort papperet som kakan gräddats på.

Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan.

Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.

 

Servera med en gräddklick och färska bär.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)