Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Goda smakrika bullar

 
Smakrik kanelbulle
ca  30 st               
225°C     
Blanda:
150 g rumsvarmt smör (fördela lite)
½ liter mjölk 3% (jag värmer den inte)
1 pkt jäst
1½ dl vit baksirap
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
15 dl vetemjöl
Bearbeta degen i assistent i minst 5 minuter och låt den jäsa i ca en timme i bunken.
Ta upp degen och knåda den för att sedan dela den i 4 delar.
Kavla ut till en fyrkant och bred rumsvarmt smör i ett jämt lager över hela ytan,
var noga med kanterna.
Strö sedan över socker, kanel och kardemumma.
Rulla ihop och skär 12 st jämnstora bitar så att de fyller upp stora bullformar.
Låt bullarna jäsa i ca ½ timme. Pensla på ägg och strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i 225°C tills de får fin färg.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)