Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Hallongrotta med kanel

img-5395.jpg

30 st

200°C

 

200 g  Rumsvarmt smör

1 dl  Strösocker

1 tsk  Vaniljsocker

4 ½ dl  Vetemjöl

1 tsk  Kanel

3/4 dl  Hallonsylt

 

Sätt ugnen på 200°C.

 

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel.

Arbeta ihop till en deg.

Rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar.

Rulla dem till kulor och lägg i småformar.

Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.

Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

 

Hallonsylten kan bytas ut mot linginsylt.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)