Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Stora bondkakor

Bondkaka

ca 30 st stora kakor

200°C

 

100 g  Rumsvarmt smör

1 dl  Strösocker

1 msk  Sirap

2 ½ dl  Vetemjöl (150 g)

½ tsk  Bikarbonat

½ dl  Hackad sötmandel eller nötter (25 g)

 

Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp.

Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner i bunken.

Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet.

Sluta vispa när det blivit en smulig deg.

Tryck ihop degen med handen i bunken.

Ta upp degen på köksbänken.

Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft.

Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 timmar.

Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200 grader C.

För att få stora kakor skär du degrullen med vass kniv i ca 1 cm tjocka skivor.

Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)