Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Somrig ananaspaj

img-5635.jpg

En underbart god och somrig paj

som går att variera med olika sorters goda färska bär.

 

T.ex. rabarber, jordgubbar, blåbär eller hallon.

 

Ugn: 200C

 

PAJDEGEN

150 g  Smör

1 dl  Socker

3 dl  Vetemjöl

1 tsk  Bakpulver

 

FYLLNING

2 dl  Crème fraiche

1 Stor burk krossad ananas eller 2 små

1 ägg  (går utan)

1 dl  Socker

1 tsk  Vaniljsocker

 

Smält smöret.

Blanda med socker mjöl och bakpulver.

Tryck ut degen i en pajform.

 

Blanda ihop indredienserna till fyllningen.

Häll den i pajformen.

Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.

 

Serveras med vaniljglass, vaniljvisp eller en gräddklick.

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)